Framtiden för e-handel?

Posted by webmaster at 16 april, 2015

Kategori: Okategoriserade

o-AMAZON-DRONES-facebook

 

Uttrycket drönare är inget nytt. De har i flera år använts av flertalet militärer och nu är det dags att ta in dem i den civila marknaden. Vad är en drönare? Kort förklarat är det en radiostyrd eller helt självgående fordon. De programmeras att utföra diverse uppgifter. De kan liknas vid industrirobotar som efter programmering kan utföra sin uppgift non-stop och målet är att få dem kostandseffektiva och snabba.

Vad denna artikel kommer handla om är utvecklingen av e-handel när det gäller leveranser. Det har varit mycket i nyheterna nu om just flygande drönare, då e-handelsjätten Amazon nyligen fått flygtillstånd i USA för att leverera beställningar med automatiserade drönare. Detta innebär ett mindre paradigmskifte när det gäller onlinebeställningar. Flera onlinebutiker har också automatiserade lager, som t.ex. amerikanska Amazon men också svenska Komplett.se. Vad en kombination av detta och automatiserade leveranser kan innebära att postservice kan undvikas och leveranstiderna kan minska drastiskt. Du beställer på morgonen och tar emot på eftermiddagen.

Med ett sådant system finns givetvis alltid både för- och nackdelar. Automatiserade lager ökar effektiviteten och snabbar på hanteringen men minskar behovet av lagerpersonal vilket resulterar i färre jobb. Detsamma gäller automatiserade leveranslösningar.

Än är dessa system, och speciellt kombinationen av dem, i ett mycket tidigt stadie och tiden får förtälja hur utvecklingen kommer gå.

 

Lämna en kommentar

(obligatoriskt)
(obligatoriskt) (kommer inte publiceras)